🎂Ebből az alkalomból Készült egy Gluténmentes, cukormentes ám ettől függetlenül isteni Ferrero Rocher csokitorta.
Hozzávalók:
20 dkg gluténmentes vajas keksz
12 dkg vaj
Krémhez:
25 dkg mascarpone
3 tojás
1,5 dl 30 %-os habtejszín
10 dkg cukormentes étcsokoládé
1 ek édesítő, ha szükséges
1 ek rum
Elkészítése:
Daráljuk össze a kekszet majd a felolvasztott vajjal a tortaforma aljára nyomkodjuk és 180 fokon süssük 15 percig. Ha kész, hagyjuk kihűlni. A habtejszínt verjük habbá, hogy tökéletes legyen a hab előtte érdemes a fagyasztóba teni 10-15 percre így szinte biztos a tökéletes végeredmény.
A szétválasztott tojások sárgáját egy kis édesítővel kikeverjük majd hozzáadjuk a mascarponét. A tojás fehérjét kemény habbá verjük majd óvatosan a krémhez keverjük. Gőz fölött olvasztjuk fel a csokoládét majd mikor kihűlt, keverjük a mascarponés krémhez. Végül a szintén finom mozdulatokkal keverjük hozzá a felvert habtejszínt. A krémet kanalazzuk a tortaformába és hagyjuk pihenni egy éjszakát. Dekorálhatjuk olvasztott csokoládéval, daralát mogyoróval és Ferrero Roche gömbökkel is.
