“Egyesek nem hisznek a hősökben, de ők még nem találkoztak az èdesapámmal!”🦾•••A születésnap elmaradhatatlan kelléke: a torta. Áprilisban ismét egy remek alkalom volt arra, hogy süssek. Hiszen édesapám ünnepelte a 18+-os születésnapját.😜

“Egyesek nem hisznek a hősökben, de ők még nem találkoztak az èdesapámmal!”🦾



A születésnap elmaradhatatlan kelléke: a torta. Áprilisban ismét egy remek alkalom volt arra, hogy süssek. Hiszen édesapám ünnepelte a 18+-os születésnapját.😜

🎂Ebből az alkalomból Készült egy Gluténmentes, cukormentes ám ettől függetlenül isteni Ferrero Rocher csokitorta.

Hozzávalók:

20 dkg gluténmentes vajas keksz

12 dkg vaj

Krémhez:

25 dkg mascarpone

3 tojás

1,5 dl 30 %-os habtejszín

10 dkg cukormentes étcsokoládé

1 ek édesítő, ha szükséges

1 ek rum

Elkészítése:

Daráljuk össze a kekszet majd a felolvasztott vajjal a tortaforma aljára nyomkodjuk és 180 fokon süssük 15 percig. Ha kész, hagyjuk kihűlni. A habtejszínt verjük habbá, hogy tökéletes legyen a hab előtte érdemes a fagyasztóba teni 10-15 percre így szinte biztos a tökéletes végeredmény.

A szétválasztott tojások sárgáját egy kis édesítővel kikeverjük majd hozzáadjuk a mascarponét. A tojás fehérjét kemény habbá verjük majd óvatosan a krémhez keverjük. Gőz fölött olvasztjuk fel a csokoládét majd mikor kihűlt, keverjük a mascarponés krémhez. Végül a szintén finom mozdulatokkal keverjük hozzá a felvert habtejszínt. A krémet kanalazzuk a tortaformába és hagyjuk pihenni egy éjszakát. Dekorálhatjuk olvasztott csokoládéval, daralát mogyoróval és Ferrero Roche gömbökkel is.