•
•
•
Mogyoróvajas-zabkeksz természetesen cukormentesen 🙂 édes a süti elkészítője volt maximum😋
Az amerikai nyaraim alatt ismerkedtem meg a mogyoróvajjal, bevallom először nagyon óckodtam tőle de hatalmas kedvelőjévé váltam az évek során,talán jobban is szeretem mint a nutellát 🤫
A mogyoróvaj nemcsak a finom ízével fog meg minket, hanem azért is, mert ez egy természetes forrása a szénhidrátnak, fehérjének és főleg az egészséges zsíroknak. Az egyszeresen és a többszörösen telítetlen zsírok a mogyoróvaj belsejében garantálják a jó minőséget.Ez egy egészséges és természetes termék, amely a legjobb választás azok számára, akiknek növelniük kell a napi egészséges zsír adagját.
Hozzávalók: (16 db nagyobb méretű)
200 g szobahőmérsékletű vaj
2 evőkanál eritrit
2 evőkanál mogyoróvaj
10 g vaníliás Eritrit
1 db tojás (M-es méret)
180 g zabpehely
12 g sütőpor
1 csipet só
Elkészítése:
A vajat a tojással az édesítővel robotgéppel kikeverjük majd hozzáadjuk a zabpelyhet és a többi száraz alapanyagot. Ekkor egy könnyen formálható masszát kapunk. Nagyobb dió méretű golyókat formálunk a kezünk melegével majd a sütőpapírral bélelt tepsibe teszük majd a kezünkkel vagy villával szétnyomkodjuk így kerek keksz formát kapunk. Tetjére apróra vágott diót vagy mandulát is tehetünk. 🙂

180 fokon 18-20 perc alatt készre sütjük 🙂
0 comments on “Egészséges nasi vagy a reggeli kávé méltó kísérője lehet 🍪”Add yours →